1979 İstanbul doğumludur. Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Devlet Anaokulları ve çeşitli özel okullarda görev yaptıktan sonra 7 yıl boyunca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon alanında çalıştı. Oyun, Dikkat Geliştirme çalışmaları ve Drama etkinliğini ön planda tutan çalışmalar yapmaktadır. Okul Öncesi dönemde Highscope Eğitim Yaklaşımı ve Gems Eğitim programı uygulamalarına katılmıştır. Pecs Eğitimi ve Disleksili Çocuklara Okuma – Yazma Öğretimi semineri sertifikalarına sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitimde Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Sertifika programına katılmıştır.
“Uzman Disleksi Müdahale Programı Uygulayıcı Sertifikası” vardır.
"Pass Remedial Programı - Prep" Lisanslı Uygulayıcısı
1992 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Afyon’da tamamladı. Liseyi Afyon M.H.G Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. Yükseköğreniminde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Eğitim-öğretimi boyunca Okul Öncesinde Müzik Orf Öğretimi, Yaratıcı Drama, seminerlerine katıldı. Mezun olduktan sonra sırasıyla devlet okullarında, bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalıştı. Bu alanda Uzmanlık Eğitimini tamamlayıp eğitim camiasındaki çalışmalarına devam etmekte olan Fatma Nur KAYA evli ve bir çocuk annesidir.
Sertifikaları :
Başkent Üniversitesi Oyun terapisi uygulayıcısı sertifikası
Okul öncesi öğretmenlerine yönelik dogal öğretim süreci Mesleki gelişim kampı H. İbrahim Diken
O.S.B bozukluklarında Etkinlik Çizelgesi kullanımı Mesleki gelişim kampı
Çocuklarda problem davranışlarıyla baş etme
Aqua terapi uygulayıcı sertifikası
GOBDÖ-2 TV uygulamacı kullanım sertifikası
ETEÇOM Uuygulamacı kullanım sertifikası
IVO-ODS otizm spektrum bozukluğu kapsamlı değerlendirme seti
“Uzman Disleksi Müdahale Programı Uygulayıcı Sertifikası” vardır.
"Pass Remedial Programı Prep" Lisanslı Uygulayıcısıdır.
1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk,orta ve lise öğretimini İstanbul/ Bakırköy'de tamamladı. 2017 yılında Bakırköy Kız Teknik ve Anadolu Lisesi - Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı bölümünden mezun oldu. 2021 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi - Çocuk Gelişimi Alanından mezun oldu. Eğitim - öğretim durumu boyunca; Yaratıcı Drama ve Teknikleri, Dünden Bugüne Çocuk Gelişimi Mesleği ve Etik, Oyun Yardımı İle Çocuğa Yaklaşım,Okul Öncesinde Müzik Eğitimi, Çocuk İstismarı, 0-36 Ay Çocuklarda Psikoloji adlı seminerlere katıldı. Mezun olduktan sonra sırasıyla özel anaokulu ve kreşlerde çalıştı. MEB Uzman Öğretici Sertifikası sahibidir.
ALDIĞI EĞİTİMLER
ETEÇOM
Küçük Adımlar Erken Müdahale Programı
S.O.S Erken Müdahale Programı
1998 yılında Kırıkkale’de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden 2021 yılında mezun olmuştur. 2018-2021 yılları arasında çeşitli müzik kurslarında piyano, ukulele, prodigies ve gitar eğitmenliği yapmıştır. Bunun yanında geliştirdiği ‘’Evde Okul’’ projesi ile pandemi sürecinde okul öncesi dönem ve kaynaştırma öğrencilerine eğitim vermiştir. 2021 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Anaokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmıştır. Şu anda Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir.
• Ukulele Eğitmenliği (2017)
• Piyano Eğitmenliği (2018)
• Gitar Eğitimi (2018)
• Şan Eğitimi (2018)
• Preschool Prodigies Trainer-Çocuklar İçin Müzik (2019)
• Üstün Yetenekli Çocuklar (2019)
• Otizmli Çocukların Fark Edilmesi Kaynaştırma Süreci (2019)
• Çocukları Cinsel ve Teknolojik Tacizden Koruma Yolları (2019)
• Stem Eğitimi (2021)
• Çocuk Yogası Eğitmenliği (2021)
• Değerler Eğitimi Eğitmenliği (2021)
• Doğa Temelli Eğitim (2022)
• Montessori Eğitimi (2022)
• Öğrenmenin 1001 Oyunu (2022)
• Çocuk Kitabı Yazarlığı Atölyesi (2022)
• S.O.S Erken Müdahale Programı (2023)
• Küçük Adımlar Erken Müdahale Programı (2023)
• Özel Eğitim ve Rehabilitasyonda Disiplinler Arası Yaklaşımlar Kongresi (2023)
Burslar ve Projeler
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında “Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Problem Çözme Becerileri ile Öfke Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” adlı araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. İstanbul Üniversitesi Etik Kurul Onayı alan Projesinin bulgularını, VIIIth International Eurasian Educational Research Congress ONLINE kongresinde Sözlü Bildiri olarak sunmuştur.
TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasına Sosyal İnovasyon kategorisinde ‘’Bedensel Yetersizliğe Sahip Bireylerin Hayatlarını Kolaylaştırma Çalışmaları’’ adlı proje ile katılım sağlamış olup, yarışmanın son aşamasına geçmiştir.
e-Twinning ‘’Dünyamı Seviyorum Geri Dönüştürüyorum’’ projesi kapsamında Türkiye’de 5 ilde 7 okulda uygulanan bir müfredat programı ile geri dönüşüm çalışmalarını sürdürerek projeyi tamamlamıştır. Bu proje kapsamında Ulusal Kalite Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.
1996 yılında İstanbul’da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı.T.C Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi bölümünde eğitimini tamamladı.Rehabilitasyon,kamu kurum ve kuruluşları,hastane,okul,darülaceze,aile kadın destekleme merkezi gibi yerlede görev aldı.
Araştırma Tezi
Farklı Engel Gruplarında Tüplü Dalışın Duyusal İşleme ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Lisans Bitirme Tezi
Duyusal İşlemleme Bozukluğu Olan Çocuklarda İnteraktif Ev Ergoterapi Müdahale Programının Görsel Motor,Görsel Algı ve Yaşam kalitesi üzerine etkisi.
Projeler
Parmaklıklar Ardından Gökyüzüne Projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İSTANBUL / BAKIRKÖY – Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi
Kongre ve Kurslar
Sergilenen Yetenek ve Onaylar
ÇALIŞMA DENEYİMİ
BAĞCILAR SUALTI ve SU ÜSTÜ SPOR KLÜBÜ BAĞ-SAS Eğitmen ve Dalgıç-Farklı Tanı Gruplarından Engelli Bireylerle Tüplü Dalış ve Hidroterapi
ÇALIŞMA ALANLARI
Pediatrik Ergoterapi, Duyu Bütünleme, Ortopedik ve Nörolojik Rehabilitasyon
Psikolog Hayâl Çavuşoğlu lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesinde tamamlamıştır. Eğitim yılları içerisinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 ay boyunca gönüllü stajyer psikolog olarak çalışmıştır, devlet hastanesindeki çalışmalarını tamamlayan terapistimiz özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim çocukları ve ailelerine danışmanlık vermek üzere çalışmalar yürütmüştür. Okul çalışmaları sırasında epileptik(sol hemiparazi) bir çocuğum gelişimsel sürecini takip ederek alanında uzman kişilerden süpervizyon görmüştür. Okulu devam ediyorken psikoloji alanındaki çalışmalarını zenginleştirmek amacıyla İngiltere’nin Londra şehrinde ingiliz çocuklar ve öğretmen ilişkileri üzerine, The White House Education’da çocuk testlerini uygulayarak farklı kültürden çocukları tanımıştır. Çocuk ergen terapisinde tek kuram ile çalışmanın tartışılır olduğunu kabul eden psikoloğumuz bütüncül yaklaşım ile çalışmaktadır.
Çalıştığı konular;
-Çocuklarda yemek yeme problemi
– Çocuk ve ergenlerde davranış bozuklukları
– Çocuk ve ergenlerde dikkat sorunu
– Çocuk ve ergenlerde okb
– Çocuk ve ergenlerde kaygı bozuklukları
– Çocuklarda yas süreci
– Özel öğrenme güçlüğü
– Çocuklarda tuvalet eğitimi
Uyguladığı testler;
MMPI, Wısc-r, Bender Gestalt, OKHT, Metropolitan, Louissa Duss, C.A.T, AGTE, Denver, Frostig Görsel Dikkat ve Algı Testi
Mesleği ile İlgili Katıldığı Eğitim ve Seminerler;
2012 Çocuk Testleri Eğitimi(Pegder-Erzurum)
2012 Kıbrıs Ulusal Psikoloji Kongresi(Kıbrıs)
2014 Çocuk, Ergen ve Yetişkinlerde Çözüm Odaklı Davranışsal Terapi- Prof. Dr. Nevin Dölek(Kim Psikoloji)
2014 Aşkın Nörofizyolojisi- Prof. Dr. Öget Öktem Tanör
2014 Klinisyrn Yetiştirme Programı(Hümanitr Psikiyatri Kliniği-4ay)
2014 Çocuklarda Kaygı Bozukluğu ve Terapisi(Hümanite Psikiyatri Kliniği)
2014 Çocuk ve Ergenlerde Obsesyon ve Terapisi(Hğmanite Psikiyatri Kliniği)
2014 Çocuk ve Ergenlerde Korku ile Çalışma(Hümanite Psikiyayri Kliniği
2014 MMPI Eğitimi(Padem)
2015 Çocuklarda Yeme Bozukluğu ve Terapisi(Psikoklinik Psikiyatri Merkezi)
2015 Çocuklarda Özgül Öğrenme Güçlüğü(Hümanite Psikiyatri Kliniği)
2015 Çocuklarda Adhd Tanı ve Tedavisi( Hümanite Psikiyatri Kliniği)
2015 İlk Çocukluk Dönemi Sorunları(Psikoklinik Psikiyatri Merkezi)
2015 Çocuklarda Dil ve Konuşma Bozuklukları ile Çalışma Yöntemleri (Dr. Sima Arslan)